Hvem er Mikao Usui

Dr. Mikao Usui blev født i Japan d.15 august 1865. I sine tidlige år hørte dr. Mikao Usui fortællinger om Buddha og blev interesseret i dennes søgen efter en erkendelse om den højeste sandhed.

Det blev fortalt at Buddha kunne helbrede fysiske skader. Dr Usui ville gerne vide om det var muligt at erhverve sig den egenskab at kunne heale fysiske sygdomme på samme måde som Buddha havde gjort. Så han begyndte at lede efter hemmeligheden bag healing.

Dette førte til en lang rejse, han opsøgte buddhistiske lærere og præster, men svaret var altid det samme: At de havde kendt til disse healende metoder, som kunne helbrede legemlige sygdomme, men disse var blevet glemt for længe siden, da man var begyndt at koncentrere sig om åndelig helbredelse.

Dr. Usui fik tilladelse til at læse i klostrenes hellige skrifter.

For at kunne læse i de hellige bøger på originalsproget måtte Dr. Usui lære kinesisk og sanskrit. I et indisk skrift, Sutra, skrevet på sanskrit, genopdagede han den metode, man havde anvendt til at komme i kontakt med “De Højere Kræfter”, og som Buddha havde haft adgang til.

Mikao Usui var præst og leder af den kristne skole ved Doshisah Universitet i byen Kyoto, Japan, i 1800 tallet. Hans elever blev ved med at spørge ham, hvorfor Jesus kunne helbrede og andre, som fulgte ham, ikke kunne det. Usui tog dette spørgsmål som en personlig udfordring, og efter at være blevet fritaget for sine forpligtelser på universitet, begav han sig på en rejse for at finde svaret. Han begyndte sin forskning på Chicago Universitet, hvor han også fik sin doktorgrad i kristen teologi, men han kunne ikke finde svar på sit spørgsmål om håndspålæggelse og healing i de kristne skrifter.

Usui ledte videre i gamle kinesiske hellige skrifter, og han rejste også i det nordlige Indien, hvor han fortsatte sin søgen. Til sidst kom han tilbage til Japan, hvor han opdagede nogle gamle symboler i de buddhistiske Sutras, som indeholdt nogle af svarene på sine spørgsmål. Han rejste til det hellige bjerg KURIYAMA, lige udenfor byen Kyoto, og mens han vendte sig i østlig retning, udlagde han 21 sten og begyndte en tid med meditation og bøn. Hver dag tog Usui en sten op og bad Gud om en åbenbaring og forståelse af sanskrit-symbolerne i de buddhistiske sutras.

På sidste dag af fastetiden bad Usui til Gud om at få svar på sin bøn. Pludselig eksploderede en lysstråle omkring ham. Strålen ramte ham lige i midten af panden og slog ham bevidstløs. Han følte det i dette øjeblik som om han døde. Lidt senere så han millioner af bobler i alle regnbuens farver, hvorefter Reiki-symbolerne i guld dukkede op foran hans øjne. Dette var begyndelsen til Usui-metoden for naturlig helbredelse, som vi i dag kender som Reiki.

Legenden fortæller, at da Usui kom ned fra bjerget, opdagede han, at han havde evner til at helbrede folk. Alle var forbløffede over at han havde evnen til at fjerne smerterne hos dem, han rørte og alle, som han havde hjulpet, bemærkede, hvor varme hans hænder blev, når han rørte dem.

Usui begav sig ned til klosteret i Kyoto, hvor han fandt biskoppen liggende i seng med frygtelige smerter. Usui lagde sine hænder på biskoppens hofter og nedre del af ryggen, mens han fortalte ham om sine oplevelser på bjerget. Efter de havde snakket sammen et stykke tid, erklærede biskoppen, at hans smerter var forsvundet. Usui forklarede ham, at det der lettede hans smerter skyldtes Reiki, som havde været i glemmebogen i så lang tid.

Dernæst gik Usui til Kyotos slumkvarter for at hjælpe og heale de fattige og tiggerne. Her tilbragte han 7 år med behandling og healing af de syge. Han opdagede imidlertid, at nogle af de samme mennesker, som havde modtaget healing, kom igen og igen. Han blev klar over, at disse mennesker havde valgt at tigge, og at de anså verden for at være for besværlig at leve i – en verden, der krævede for meget selvdisciplin. Ved denne lejlighed indså han, at Reiki skulle forandres, hvorefter han udgav Reikis 5 grundlæggende principper.

Reikis 5 grundlæggende principper, som er:

  • i dag vil jeg være taknemmelig;
  • i dag vil jeg være ubekymret;
  • i dag vil jeg være uden vrede;
  • i dag vil jeg være ærlig over for mig selv;
  • i dag vil jeg være kærlig og ærbødig overfor alt levende.

Mikao Usui begyndte med at rejse rundt i Japan for at praktisere Reiki. På sine rejser fra Hokkaido i nord til de sydligste provinser initierede han 18 mennesker som Reiki Mestre, hvor den sidste af disse. Dr. Chujiro Hayashi, også blev initieret som den første I Stor Mester graden. Doktor Usui ligger begravet i et Zen-tempel i Tokio. Chujiro Hayashi var pensioneret flådeofficer, blev læge og åbnede en Reiki-klinik i Kyoto, Japan.